Új kgfb törvényt szavazott meg a magyar Országgyűlés

Kgfb

Most éljük annak az időszakát, amikor bárki bárhol megkötheti gépkocsija kötelező felelősség biztosítását. Jövőre már másképpen lesz minden, hiszen hatályba lép az új kgfb törvény. Ennek értelmében már szabadabban lehet majd a piacon mozogni, mint biztosítást kötő gépkocsi tulajdonos.

Az új kgfb törvény valójában kicsit nyitni, liberalizálni fogja a piacot. Nem lesz annyira megkötve sem a biztosító társaságok, sem pedig a gépkocsi tulajdonosok keze. Ha valaki év közben talál kedvezőbb ajánlatot, akkor bátran válthat, sőt a biztosító társaságok is év közben változtathatják az áraikat.

Ha érdekli, hogy milyenek lesznek a szabályozások az új kgfb törvény értelmében, akkor nézze meg az interneten, mert nagyon sok információt talál már erről. Continue Reading “Új kgfb törvényt szavazott meg a magyar Országgyűlés”

Kötelező biztosítás – változások összefoglalása

kötelező biztosítás, hamarosan számolni kell!
kötelező biztosítás, hamarosan számolni kell!

Óriási reform állt be a kötelező biztosítás háza táján idén is. Foglaljuk össze, milyen változások voltak az elmúlt években, amellyel a mindenkori kormány próbálta megteremteni, hogy a kgfb egyszerre legyen mind a biztosítóknak, mind az autós társadalomnak ideális. Ennek az egyensúlynak az elérése nagyon nehéz, de már az sokat mond, hogy jelenleg Európában Magyarországon lényegesen olcsóbban lehet kötelező biztosítást kötni, mint a szomszédos országokban.

2007 júliusától a kötelező biztosítással nem rendelkező, vagy ismeretlen gépjárművek által okozott személyi sérüléssel járó kárt is megtérítik a biztosítók, a Kártalanítási Számla terhére.

2010-től pedig nem az autó tulajdonosa a szerződő fél, hanem az üzembentartó, amennyiben ezek személyében változás áll be, a kötelező biztosítás szerződést újra kell kötni. Continue Reading “Kötelező biztosítás – változások összefoglalása”

A biztosítás mindenkinek kell, de mennyiért?

Biztosítás

Az átlagember fontosnak tartja, hogy bebiztosítsa az életét, azt azonban már kevésbé képes reálisan felmérni, hogy ez mennyibe is fog kerülni. Érdemes tehát néhány percet arra szánni, hogy kiválasszuk azt a biztosítást, amely a valós védelem mellett kedvező árú és természetesen megbízható szolgáltatást nyújt. Manapság már egyre több biztosító társaság kínálja a jobbnál-jobb ajánlatokat, azonban érdemes kicsit mélyebben is megvizsgálnunk az egyes lehetőségeket. Kétségtelen, hogy a biztosítók profitorientált társaságok, azonban kifejezetten fontos számukra az is, hogy az ügyfelek minden esetben elégedettek legyenek az általuk nyújtott szolgáltatásokkal! Tehát, tévhit az, miszerint a biztosító csak beszedi a biztosítás díját, és ha valós baj van, nem hajlandóak fizetni a károsultak számára. Continue Reading “A biztosítás mindenkinek kell, de mennyiért?”

Motor Casco

Motor Casco

Egyre több motoros közlekedik az utakon, néhány motor fenntartása vetekszik egy átlagos autó fenntartásának költségeivel. S, talán ezzel is magyarázható, hogy olyan kevesen veszik igénybe a motor Casco biztosítást. Az viszont lehangoló tény, hogy a magyarországi motorosok szinte semmilyen Casco biztosítással nem rendelkeznek. Holott a hazai gépjármű piacon megnőtt a nagy teljesítményű, nagy értékű motorkerékpárok értékesítése. Ami összefüggésbe hozható az üzemanyag árának növekedésével.

Ennek ellenére nem árt tisztában lennünk azzal, hogy motortulajdonosként ugyanúgy szükségünk van a Casco biztosításra. Rengeteg érv szól amellett, hogy miért szükséges a motorosoknak a motor Casco biztosítás, elsősorban azért, mert sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve az utakon. Continue Reading “Motor Casco”

A biztosítók jobban figyelnek a túlfeszültség okozta károkra a lakásbiztosításban

Lakásbiztosítás

Nemrégiben felröppent a hír miszerint a biztosítók ezen túl nem fizetnek a másodlagos villámkárnak nevezett túlfeszültség okozta károkra. Mivel az utóbbi hetek zivataros időszakaiban lényegesen megnövekedett a hasonló károk bejelentése.

Szerencsére a biztosítók a nekik tulajdonított nemfizetést sorra megcáfolták, egyedül az AEGON ismerte el, hogy az új lakásbiztosítás szerződésekbe már beleveszik az új feltételt. Miszerint a feszültségnövekedésre érzékeny szórakoztató elektronikai cikkek kár kifizetésének feltétele, hogy az ügyfél védi ezeket a berendezéseket, úgynevezett túlfeszültség-levezetőkkel. Continue Reading “A biztosítók jobban figyelnek a túlfeszültség okozta károkra a lakásbiztosításban”

Anyagi helyzetünk befolyásolhatja-e az utasbiztosítás megkötését?

Utasbiztosítás megkötés

Sajnos nagyon sokan nem szeretnek biztosításokat kötni és ennek nagyon sok oka lehet. Általában az a kifogás, hogy például „egy utasbiztosítás kötés nagyon drága és a biztosító úgysem fizet, ha kellene.” Ez természetesen óriási tévedés, ugyanis manapság a biztosítók nagy harcot vívnak egymással és minden esetben a lehető legolcsóbb ajánlatokat kínálják az ügyfelek számára. Érdemes is élnünk ezekkel a lehetőségekkel, mert egy ártatlannak tűnő nyaralás alatt is megtörténhetnek az emberrel olyan dolgok, melyekre nem számít. Természetesen fontos tisztában lennünk azzal is, hogy a biztosítók minden esetben be kell hogy tartsák, és be is tartják azokat az ígéreteiket, melyek a szerződésben szerepelnek. Kulcsfontosságú szó tehát a szerződés, mert amit nem tartalmaz, azért természetesen a biztosító sem fog fizetni. Continue Reading “Anyagi helyzetünk befolyásolhatja-e az utasbiztosítás megkötését?”

Gondtalan utazás utasbiztosítással

Utasbiztosítás

Ismerőseim általában elbagatellizálják az utasbiztosítás kérdését. Bizonyítja ezt az is, hogy ma Magyarországon csak minden harmadik ember köt utasbiztosítást. Ez bizonyos szempontból elegendő számnak tűnhet, ám korántsem az, mert képzeljük el, ha baleset épp azzal a két emberrel történik, akik nem kötöttek utasbiztosítást.

Ma a biztosítók mindent megtesznek azért, hogy gondtalan utazásunk legyen, hogy ne utasbiztosítás nélkül induljunk útnak, akár a szomszédos országba, akár egy másik kontinensre, vagy távolabbi országokba.

A K&H biztosító például olyan alkalmazást fejlesztett ki az Androidos okos mobiltelefonokra, amivel azonnal, indulás előtt néhány perccel megköthetjük utasbiztosításunkat. Continue Reading “Gondtalan utazás utasbiztosítással”

Lakásfelújítás projekt alapon

Lakásfelújítás

A lakásfelújítás, a teljes lakásfelújítás kivitelezése kiválóan alkalmas arra, hogy projektként kezeljük.
Az egyes munkafolyamatok nem csak tervezhetőek, hanem tervezni is kell őket. A sokféle szakember (kőműves, villanyszerelő, burkoló, vízszerelő, bútorasztalos stb.) munkáját, a munkavégzésének idejét, könnyebb tervezni, kezelni, ha a lakásfelújítást projektként kezeljük. A munkafolyamatok közben előálló nehézségek, akadályok megoldásában egy személynek (projekt-vezető) kell dönteni.

Nézzük a lakásfelújítás folyamatát.
A lakástulajdonos (megrendelő) ajánlatot kér a vállalkozótól a munka elvégzésére. A helyszíni felméréskor megfogalmazódik a lakásfelújítás projekt célja, elindul a projekt előkészítése. Continue Reading “Lakásfelújítás projekt alapon”

A lakásbiztosítás felmondása

Lakásbiztosítás díj

Nem meglepő, ha a még mindig nehéz gazdasági helyzetünkben az emberek számot vetnek azokkal a kiadásokkal, amelyeket nélkülözni tudnak. Ilyen lehet a lakásbiztosítás felmondása is. Mindenki tudja, hogy otthona védelméért mindent meg kell tennie, hogy családtagjai biztonságban legyenek, de sajnos sokan nem tudják fizetni a lakásbiztosítás díját. S a lehető leghamarabb szeretnék azt felmondani.

A lakásbiztosítás felmondása viszonylag egyszerű, ám figyelni kell a biztosítók szabályzataira. Azzal, hogy nem fizetjük be havonta, negyedévente, vagy évente a lakásbiztosítás díját, – attól függően milyen díjfizetést ütemeztünk be szerződéskötéskor – még nem szűnik meg automatikusan a lakásbiztosítási szerződés. Continue Reading “A lakásbiztosítás felmondása”