Motor Casco

Motor Casco

Egyre több motoros közlekedik az utakon, néhány motor fenntartása vetekszik egy átlagos autó fenntartásának költségeivel. S, talán ezzel is magyarázható, hogy olyan kevesen veszik igénybe a motor Casco biztosítást. Az viszont lehangoló tény, hogy a magyarországi motorosok szinte semmilyen Casco biztosítással nem rendelkeznek. Holott a hazai gépjármű piacon megnőtt a nagy teljesítményű, nagy értékű motorkerékpárok értékesítése. Ami összefüggésbe hozható az üzemanyag árának növekedésével.

Ennek ellenére nem árt tisztában lennünk azzal, hogy motortulajdonosként ugyanúgy szükségünk van a Casco biztosításra. Rengeteg érv szól amellett, hogy miért szükséges a motorosoknak a motor Casco biztosítás, elsősorban azért, mert sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve az utakon.

Amikor a motor törik, akkor jelentős a kár, hiszen egy álló helyzetből való eldőlés is a fényezés kárára mehet, nem beszélve a tükrök, az irányjelzők cseréjéről, ami szintén jelentős tétel lehet.

Ennek tudatában több biztosító is kedvező feltételekkel nyújt motor Casco biztosítást, ami alapesetben tartalmazza az elemi károkat, a tűz –és lopáskárokat, valamint kiegészítő balesetbiztosítást. A töréskár esetében a legtöbb biztosító védelmet nyújt mind a sisakra, mind a ruházatra.

Nem beszélve arról, hogy télen, amikor nem használja motorját, egyszerűen kérheti a biztosítót a Casco díjának csökkentésére, kivéve a szerződésből a töréskárt.

Összegezve, érdemes minden motorosnak felismerni, hogy a motor Casco egész nyáron maximális védelmet nyújt, mert bizony közlekedés kultúránk még mindig hagy kihagynivalót maga után.