Jura mészkő ablakpárkány

ablakpárkány
ablakpárkány

Az ablakok párkányait érdemes mészkőből választani. Az egyik legnépszerűbbnek a Jura alapanyag számít. A műanyag keretű ablakokhoz is tökéletesen illeszkedik. Nagyon jól ellenáll a külső hatásoknak és garantáljuk, hogy évtizedekig megőrzi eredeti szépségét és állapotát is. Az egyik legkeményebb és legtömörebb alapanyagnak számít. A Jura párkány éppen ezért rendelkezik nagyon jó kopásállósság értékekkel.

A Jura mészkő ablakpárkány minden színhez nagyon jól illeszkedik, nem fog kitűnni otthonában. Felületét finom rajzolatok, vonalakat jelzik. Többféle lenyomatot is tartalmaz, ennek köszönhetően soha nem lesz egysíkú. Az ablakpárkányok színe és felülete igény szerint kérhető. Vannak polírozott, matt és antik ablakpárkányok is. A stílusa nyugodtan beilleszthető az otthonunk világába, hiszen minden építészeti stílushoz tökéletesen illeszkedik. A Jura ablakpárkány divatos. Nagyon könnyen lehet takarítani. A mészkő ablakpárkány minimálisan lyukacsos, más néven porózus jellegű. A lyukak mentén nem koszolódik, így kültéri párkányként is lehet tenni. A Jura párkány színben mindig eltér egymástól, éppen ezért kelt természetes hatást szobájában. Mintái mindig eltérőek. A kő ablakpárkány színben eltér, éppen ez jelenti az egyik legnagyobb előnyét. A szerkezete miatt kisebb hibák is előfordulhatnak. Ilyen esetben mindig megfelelő impregnálószert használjunk. Ezzel megnöveljük a kő nedvességtartalmát, így sokkal ellenállóbbá válik a hatásokkal szemben.

Így egyszerűbben meg tudjuk őrizni a mészkő eredeti szerkezetét, szépségét és jellegzetességét. A kőpárkány felületén kvarcér alakul ki, ami tulajdonképpen egy kis repedés. Ha a mészkő alapanyag üledékes, akkor több ilyen kvarcér jelenik meg. Ez nem rontja az ablakkönyöklő minőségét. Hajszálvékony erekről beszélünk, ami sok esetben talán szabad szemmel nem is látható. Ennek a felülete egyenes, a bemélyedések nem tapinthatóak ki. Az ablakkönyöklő mintázata erőteljes, vannak amikor a tengeri élőlények maradványaival is találkozunk. A nálunk megrendelhető mészkő minőségét a Bajor Iparszövetség tanúsítja.