Fűmag: a gondozott kert alapja

fűmag
Fűmag

Bizonyára sokan álmodoznak egy szép és ápolt kertről, amiben egész nap lehet gyönyörködni. Első lépésben ehhez nincs más teendő, mint a fűmag felkutatása és megvétele. Annak birtokában ugyanis olyan udvart alakíthat ki magának, amit csak álmában képzelt el. Fontos, hogy a magok elszórása a megfelelő évszakban és időben történjen, hiszen másképp semmit nem ér az egész folyamat.

Ha ennek a kritériumnak meg tud felelni, akkor már csak a folyamatos ápolást és karbantartást kell biztosítani. A fűmag és az abból kialakuló pázsit, ha nem is mindennapi, de heti rendszerességgel igényli a törődést. Figyelmet kell szentelni az öntözés gyakoriságára és minőségére. Egy beépített öntözőrendszer remek megoldás lehet.

Sok különböző fűmag létezik, így válogathat kedvére. Vannak árnyéktűrő, szárazságtűrő, sőt, robotfűnyíróhoz való fajták is. Jó, ha akad egy nagyobb teljesítményű fűnyíró a háznál, mivel a gyep csak így tartható szép formában. Bármelyik legyen is a kiválasztott fűmag, amivel betelepíti a területet, garantáltan mosolyt fog csalni az arcára a végeredmény!