A gurulós állványok az építkezések mindenesei

Gurulós állványok
Gurulós állványok

Mindenki szeretne gyorsan és olcsón építkezni, függetlenül attól, hogy apró családi házról vagy éppen futballpálya méretű bevásárlóközpontról van szó.

A gurulós állványok pedig pont ebben a legerősebbek, a hatékonyságban. Ezek az egyszerű fémvázas szolgák az építkezések szürke szamarai. Mindenhol ott vannak, cipelik a súlyokat, munkásokat, gyorsan felállíthatóak és variálhatóak, de igazából senki sem vesz róluk tudomást.

A gurulós állványok sorsa elég hálátlan, ezt be kell vallanunk. Egyedül az becsüli meg, aki dolgozott már rajtuk állva. Legnagyobb előnyük természetesen a kerekekkel felszerelt lábak.

Ezek segítségével könnyedén, akár egyetlen ember is tudja mozgatni a gurulós állványokat, így pedig a gyorsan végezhető munkafolyamatok nem állnak le az állványozás miatt. A váratlan helyzetekben is nagy segítség. Egy építkezésen bármikor belefuthatnak nem várt problémába és ha ezt 5 méter magasságban kell kijavítani, jó ha kéznél vannak a gurulós állványok. Aranyszabály, hogy a kerekeket le kell fékezni, mielőtt bárki dolgozni kezd!