Xiaomi mi 6, a meglepően olcsó csúcstelefon

Az okostelefonok piacán az elmúlt években sokat bizonyítottak a kínai gyártók, ugyanis design, hardver és szoftver szempontjából is kiváló minőségű készülékeket ajánlanak meglepően alacsony árért. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a készülékek sikerességét kizárólag az alacsony ár okozza, azonban egyre bővül a funkcionalitásokkal maximálisan megelégedett és a kínai okostelefonok mellett elkötelezett felhasználók száma. 
A xiaomi mi 6 a Xiaomi újabb csúcskészüléke, amely a legújabb hardveres alapokra helyezve továbbra is nagyon kedvező áron megvásárolható. A készülék kijelzője nagyon jól sikerült, full HD felbontású, napsütésben is jól látható. Normál használat mellett két napos üzemidőt garantál, ugyanis rendkívül energiahatékony.

Az ujjlenyomat olvasó gyorsan és pontosan működik. A készülékbe duál kamera rendszer van beépítve, ami igazán alkalmassá teszi a készüléket a jobb minőségű fényképek készítésére. Videókészítés szempontjából sem lehet panaszkodni a minőségre. Anyagösszetételét nézve ennél a modellnél az előlap és a hátlap is üvegből készült, ami egy kicsit csúszóssá teszi a telefont. Ezért tanácsos telefontokot használni. Design szempontjából a xiaomi mi 6 egy igazán vékony, kecses telefon. A beépített szoftver egyik sajátossága, hogy a telefonon kialakítható két, egymástól teljesen elkülönülő, ujjlenyomat olvasóval védett felület. A felületeknek egyedi elrendezésük és külön tárhelyük van, ami előnyös lehet például fotóink rendszerezésénél, vagy akár vendégfiókok kialakításánál.
Összességében a xiaomi mi 6 nagyon jól teljesít a különféle teszteken. Ez egy jól sikerült, gyors készülék, ami ár-érték arányban megbízható teljesítményt nyújt és bátran fel tudja venni a versenyt a piac legjobbjaival. Amellett hogy nagyon gyors, szép fényképeket lehet vele készíteni, jó játékélményt és élvezetes videó lejátszást biztosít.