Wellness vakáció a Zsóry fürdőben

Zsóry fürdő
Zsóry fürdő

Magyarország az utóbbi években wellness paradicsommá fejlődött. Ezt igazolja Mezőkövesd belvárosában a Zsóry fürdő is. A város népszerű helyszíne összesen 12 medencével hívja felejthetetlen üdülésre az idelátogatókat. A sok beltéri és kültéri medence mellett, egy csodálatos kert is elterül itt, amely szintén a komplexumhoz tartozik.

Betegek ezrei keresnek itt évente enyhülést a különböző panaszaikra. A turisták a széles szolgáltatásválaszték és természetesen az egyedülálló gyógyvíz miatt érkeznek ide. A Zsóry fürdő története a Szentléleki Zsóry Lajos úrhoz nyúlik vissza, aki az 1930-as években Mezőkövesd város főbírója volt. 1938-ban olajfúrást kezdeményezett a városban.

Azonban a fekete arany helyett, egy 30 méter magas szökőkút tűnt fel 875 méter mélyről. Abban az időben a főbíró még nem tudta, hogy az olajnál is értékesebbet talált. A Zsóry fürdő vize a világ legjobb nemzetközileg is elismert gyógyvizei közé tartozik. A létesítményt 2005-ben teljesen kibővítették és továbbfejlesztették.

2010 nyarán újabb fejlesztéseket hajtottak végre, amely tovább javította a beltéri medencék minőségét. Saját orvosi rendelőben diagnosztizálják a betegségeket és dolgozzák ki a kezeléseket. Míg egyes kezeléseket az alternatív gyógyászat kategóriájába sorolják, addig a Zsóry fürdőben végzett terápiás módszerek gyógykezelésnek minősülnek.

Összességében elmondható, hogy a hely jogosan nevezhető az ország egyik legnépszerűbb gyógyfürdőjének. Akár orvosi kezelésre, akár családi kikapcsolódásra vágyik, a Zsóry fürdőben megtalálja, amit keres. Győződjön meg róla a saját szemével!