Az emberi szervezet az egészséges működés érdekében minden olyan tápanyagot és vitamint meg kell kapjon, amire nap mint nap szüksége van. A betegségek elkerülése érdekében, a vitaminok megfelelő egyensúlya kell jelen legyen a testben. Az egyik leghamarabb felismert és dokumentált hiánybetegség, a skorbut. A skorbut kialakulását ugrásszerűen elősegíti, ha a szervezetből hiányzik az aszkorbinsav.
Az aszkorbinsav a legtöbb gyümölcsben, zöldségben illetve húsfélében megtalálható, viszont régen egy-egy hosszú hajóút során nem volt lehetőség az ilyen élelmiszerek beszerzésére, ezért gyakran skorbut alakult ki. 1937 körül Norman Hawort és Szent-Györgyi Albert szinte egyszerre ismerte fel az aszkorbinsav szerepét az ilyen megbetegedésekben. Szent-Györgyi Albert volt aki rájött, hogy a C-vitamin jelenléte a szervezetben lehetővé teszi a megfelelő aszkorbinsav szintjének fenntartását. A C-vitamin gyártásával a betegség szinte teljesen visszaszorult. Ezen vitaminok között, az egyik legismertebbé vált a magyar ember számára és a világon is a C-vitamin.