Családi társasjáték minden korosztálynak

Családi társasjáték
Családi társasjáték

Nehézséget okozhat egy családban olyan szórakozást találni, amelyik generációktól függetlenül, mindenkit leköt és szórakoztat. Egy családi társasjáték beszerzése megoldhatja ezt a problémát. Ezeken a társasjátékokon általában feltüntetik a minimum életkort, amely fölött élvezhető és érthető a játék, viszont nem szabnak meg felső korhatárt, ami azt jelenti, hogy bármelyik játékos kedvű családtag jól szórakozhat vele.

A minimum életkort érdemes figyelembe venni a családi társasjáték megvásárlásakor, mivel általában a szabályok nehézségi szintjét hivatottak érzékeltetni. Amikor egy kisebb gyermekkel próbálná meg azt játszani, valószínűleg Önnek és a kicsinek is kudarcélménye lenne, mivel nem értené, így nem is kötné le.

Akár egy olyan egyszerű családi társasjáték is vonzóbbá tehető a kicsik számára, hogy kedves, ismerős figurák képeivel díszítik fel azt. Például a „Ki nevet a végén?” játék, hogyha Hófehérke és a hét törpe meseszereplőivel van illusztrálva, akkor vonzóbb a kicsik számára, viszont a felnőttek is örömmel kapcsolódnak bele a családi társasjáték fonalába.