Változik a cégfelvásárlásokra vonatkozó jogszabály

Cégfelvásárlásokra vonatkozó jogszabály
Cégfelvásárlásokra vonatkozó jogszabály

Változik a cégfelvásárlásokra vonatkozó jogszabály

A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda már számtalanszor bebizonyította, hogy a jog legtöbb területén otthonosan mozog, és maximális hozzáértéssel végzik szakemberei a rájuk bízott munkát. Nincs ez másként az egyébként iroda egyik szakterületének számító, vállalatok felvásárlásával és egyesítésével foglalkozó jogi anyag tekintetében sem. Mivel azonban a jogszabályok folyamatosan változnak, így az aktualitások nyomon követése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ügyintézés gördülékenyen menjen.

Július elsejétől a vállalat-egyesítések jóváhagyása felgyorsul majd, ugyanis a Magyar Versenyhivatalnak csupán 30 napja lesz arra, hogy felmérje az egyesülések várható hatását. Korábban ez az időtartam 45 nap volt. A vonatkozó jogszabályban azonban helyet kapott az is, hogy a Versenyhivatal egy alkalommal meghosszabbíthassa, pontosan húsz nappal ezt a határidőt. A részletekről az LKT Law office budapesti irodája írt bővebben, weboldalukon az aktualitásokról folyamatosan hasznos információkhoz juthat.

A témával kapcsolatban továbbá érdemes megemlíteni azt is, hogy a vállalat-egyesítések bejelentésére vonatkozó határidőt az új szabályozás eltörölte. Ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, esetleg Ön is érintett a cégfelvásárlásokkal kapcsolatban, forduljon bizalommal a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodához!

Az ügyvédi iroda egyébként tevékenységi körében kiemelt területként kezeli a befektetésvédelmet, a fogyasztóvédelmi jogot, valamint  pereskedés és a vitarendezés kapcsán felmerült kérdéseket. Ezek mellett természetesen más jogterületekhez tartozó ügyekkel is bizalommal fordulhatnak hozzá az ügyfelek, hiszen jelentős tapasztalattal rendelkeznek profijai.