Váljunk tudatossá könnyedén!

tudatos
Mennyire vagyok tudatos?

Arra a kérdésre, hogy ki a főnök a házban, ahol a ház a saját testét és életét jelenti, mindenki azt fogja válaszolni, hogy természetesen: ÉN! Ki más lenne? Csak rajtam múlik, hogy mennyire vagyok tudatos és milyen döntést hozok! De ha úgy gondolja, hogy saját maga az élete teljes tulajdonosa, akkor mélyen téved.

Minden emberben mélyen él egy másik „én”: a tudatalatti és ellenőrizhetetlen. Egy bizonyos pillanatban mindannyian Jekyll-ek vagyunk és nem tudjuk megjósolni vagy ellenőrizni, amit a szeszélyes második „énünk” cselekszik. De egy kis segítséggel mindent ellenőrzésünk alá vehetünk, mert az ember akárcsak egy rendszer, meglehetősen jól manipulálható.

A lényeg, hogy ismerjük a megfelelő kezelési módszereket, használjuk ki a tőkét és vásároljuk vissza az agyunk “részvényeit”. A belső fókusz vagy a kapcsolat önmagunkkal elengedhetetlen szempont az intelligens élethez. Az ügyfeleimmel való munka során az a feladatom, hogy megtanítsam nekik, hogyan válhatnak tudatossá és fejleszthetik ki magunkban a “belső pszichológust”.