A tisztítókúra előnyei a szervezetben

A tisztítókúra előnyei

A folyamatot évente több alkalommal érdemes elvégezni. A tisztító kúrák hölgyeknek és uraknak egyaránt hasznosak. Ilyenkor a szervezetben felhalmozódott káros méreganyagokat és toxinokat eltávolítja ezáltal.

A tavaszi tisztítókúra elvégzése mindenképp fontos dolog, mivel a téli hónapokban elég nehéz ételek fogyaszthatók, és ilyenkor kevés friss zöldség és gyümölcs kerül az asztalra. A legtöbb élelmiszer adalékanyagokat, tartósítószereket, mesterséges színezékeket, ízfokozókat tartalmaz. Ezek a szervezetben szükségtelenek, így a tisztítókúra elvégzésével mind-mind távoznak. Ellenkező esetben kellemetlen tünetekhez és komoly betegségekhez vezethet, mint például a székrekedés, az allergia és a különféle emésztési zavarok.

A tisztító kúra otthon is elvégezhető, viszont ehhez mindent meg kell alaposan szervezni. Kizárólag orvosi javaslatra történjen, felügyelet mellett, hiszen nagyon felelősségteljes feladat. A tisztítókúra különböző módszerekkel történhet, a vitaminbevitelt duplázza meg ez idő alatt, fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget!