A paleo étrend azért sikeres, mert visszanyúlik a gyökerekhez.

paleo étrend
paleo étrend

Belegondolt már abba, hogy miért van jóval több beteg ember a világon, mint amennyi nagyapáink idejében volt? Vajon más lenne manapság az emberek minősége, megváltozott volna az emberi szervezet ellenállóképessége? Vagy csak rosszul étkezünk?

Itt van a paleo étrend azok számára, akik jól akarnak élni!

Az étkezés régen teljesen egészséges volt a maga nemében, hiszen a zöldségeket, gyümölcsöket nem érte vegyszer, azokat nem laboratóriumi körülmények közepette nemesítették, szaporították – ahogyan az állatokat is hagyták, hadd éljenek „normális” életet, mielőtt levágták volna őket. Manapság azonban a nagyipari termelés miatt nem a természetes körülményeken, nem a minél egészségesebb étkek előállításán van a hangsúly, hanem azon, hogy az ételek olcsóak legyenek – legalábbis olcsóan előállíthatóak. Nem csoda hát, hogy aztán az ilyen ételek tele vannak káros adalékanyagokkal, felesleges cukorral, valamint azzal a gluténnel és laktózzal, amire manapság már egyre többen érzékenyek. A paleo étrend azonban mentes mindezektől az elemektől!

Kerülje el a civilizációs megbetegedéseket!

Könnyebb mondani, mint betartani, ám ettől még sajnos igaz: ha a mai ember szeretne nemcsak hosszan, de egészségben is élni, akkor a táplálkozását át kell hangolnia, mégpedig drasztikusan! Azzal, hogy a modern ember áttért arra a táplálkozási modellre, amivel mindannyian szembesülünk a mindennapok során, s amelyet betegségek, egészségügyi problémák sora övez sajnos, óriási problémát okozott saját magának. A paleolit módszerrel az ember tulajdonképpen visszatér az alapokhoz: olyan ételeket vesz magához, amikkel már az ősei is találkoztak. Ezzel elejét lehet venni a későbbi, nem megfelelő táplálkozásból eredő gondoknak.

Miről kell lemondani a paleo-irányt követve?

Teljesen el kell hagyni a cukornak, a gabonának, a burgonyának, a kukoricának, a hüvelyeseknek, a tejnek és tejtermékeknek, a margarinoknak és a főzőolajoknak szervezetbe történő bevitelét, használatát! A felsorolt összetevők ugyanis kiemelten magas kockázatot jelentenek bárki egészségére, így jobb őket teljesen kiiktatni az étrendből.

A paleo-módon történő étkezés nem szűkíti be a mozgásteret?

Egyáltalán nem! Már csak azért is lehet ezt biztosan kijelenteni, mert megmarad a friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás, megmaradnak az olajos magvak, diófélék, a halak, a tenger gyümölcsei, valamint az egészségesnek számító húsok és a tojás is mint szóba jöhető étel a paleo táplálkozáson belül.

Éljen hát a Gastroyal paleo étrendjével, mely a fenti elvek mentén lett kialakítva, összeállítva!