Okos telefon vs. alaptelefon

Felvetődött már benned a kérdés, hogy melyik a jobb telefon?

Egy dual sim telefon, egy wifi telefon, amivel mindenhol és mindenkor elérhető vagy Facebookon, cseten és emailen, vagy egy alaptelefon, ami nem tud semmit csak smsezni, és telefonálni?

Meg lehet ez a kérdés inkább megosztja az embereket, mintsem rendesen állást lehessen foglalni ebből a szempontból. A fiatalok, a tinik körében még az a menő, ha a nap 24 órájában Facebook és Twitter, email és mesenger pittyeg, kattog, zenél. Egy korosabb ember, aki inkább a nyugalomban hisz, inkább a kényelmes mindenféle online világtól mentes telefont választana.

Ugyanakkor az is egészen biztos, hogy akinek a munkája szorosan kötődik a webhez, szintén egy minden „hájjal megkent” okostelefonra bízza a hétköznapjait, egy olyan dual sim telefonra, ami kiváltja azt a nyűgöt, hogy két telefont kelljen magával cipelnie.

Világunk ma már megköveteli szinte minden tízedik embertől, hogy bármikor elérhető legyen a webes világban is. Ez a 21. század rendje, nincs mit csodálkoznunk, ha gyerekeink a dual sim telefonok és okostelefonok után vágyódnak.

Szerencsére a kínai dual sim telefonokban az a nyerő, hogy egészen alacsony áron megvásárolhatók, így, ha ráununk sem érhet bennünket komolyabb anyagi megterhelés.