Miért van szükség gyerekülésre az autóban?

A gyerekülés szerepe
A gyerekülés szerepe

Vezetés közben elég kellemetlen, ha folyton arra kell figyelni, hogy a gyermek nyugton ül-e a hátsó ülésen. Ez zavarhat a vezetésben és a lurkó sincs megfelelő biztonságban, ha folyton mocorog.

Többek között ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a gyerekülésEbben a gyerkőc biztonságban és kényelemben érezheti magát. Megfelelő mértékű szabad mozgási lehetőséget biztosít számára, de mégsem zavaró az autó többi utasára, főleg a vezetőre nézve.

A gyerekülés használata ráadásul kötelező is, minden esetben, amikor olyan gyerek is utazik az autóban, aki még nem töltötte be a 12 évet. Hirtelen fékezésnél vagy irányváltásnál ugyanis könnyen megsérülhet, ha nincs megfelelő módon rögzítve.

Nem is beszélve egy balesetről, ami sajnos bármikor előfordulhat. A gyerekülés kiváló rögzítést biztosít a csemete számára. Már a legkisebbeknek is be lehet szerezni ilyen eszközöket, amelyek akár babaordózóként is használhatóak, a kényelmes fogantyúnak köszönhetően, majd az autóba beszállva, néhány mozdulattal rögzíthetőek az üléshez.