Miért fontos az üzletvilágítás?

Üzletvilágítás
Üzletvilágítás

A kereskedelemben számtalan lehetőség van kívánatosabbá, népszerűbbé tenni egy-egy terméket a vásárlóközönség számára. Erre szolgálnak a reklámok, az akciók, a figyelemfelkeltő kampányok és bármilyen furcsán hangzik, de bizonyos mértékben az üzletvilágítás is ezt a célt szolgálja. Persze ennek más szerepe is van, hiszen senki sem szeret botorkálni egy sötét boltban a polcok között, de a termékek népszerűsítésére is hatással van.

A legtöbb nagy bevásárlóközpontban időről-időre átrendezik a polcokat, hogy olyan termékek kerüljenek a vásárlók fókuszpontjába, amelyeket még kevésbé ismernek, így nagyobb valószínűséggel fogják azt választani, hogy kipróbálják. Az üzletvilágítás segítségével még jobban ki lehet emelni egy-egy terméket, hogy akár már messzebbről is észrevegyék és felkeltsék a vásárlók figyelmét. Ugyanezt a célt szolgálja a színes figyelemfelkeltő csomagolás is, amibe a gyártók elhelyezik a termékeket. A fények ráirányításával a boltvezetők próbálnak még nagyobb hatást elérni.

Egy bevásárlóközpontban azonban az üzletvilágítás kivitelezése kényes kérdés. A nagyobb területeken számos világítótestre van szükség, hogy az egész üzlet fényárban ússzon. Ezért az ilyen helyeken érdemes keresni az energiatakarékos megoldásokat, ugyanis ha a bevétel nagy részét villanyszámlára kell költeni, akkor nem lehet gazdaságosan működtetni a kereskedelmi egységet. Ezért a legtöbb helyen LED technológián alapuló fényforrásokat használnak üzletvilágítás gyanánt.

A LED lámpák változatossága lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára ideális megoldásokat. Vannak álmennyezetbe süllyeszthető fényforrások, sínes LED lámpák és még sok más megoldás is létezik. Az üzletvilágítás terén főleg a meleg fehér fényt kibocsájtó világítótesteket alkalmazzák, ezért sokáig szóba sem jöhetett a LED lámpa. Ma már azonban ezek az energiatakarékos és környezetbarát fényforrások is képesek meleg fehér fényt kibocsájtani, ezért remek választás lesz mindenki számára. A pontlight.hu webáruház termékei között mindenki megtalálja a céljainak megfelelő lámpákat, világítótesteket.