A laminált padló választás szempontjai

Laminált padló
Laminált padló

Amikor padlóburkolat választásra kerül a sor, akkor nagyon sokan csupán szín alapján döntenek, pedig léteznek különféle alapanyagok és ennek megfelelően eltérő tulajdonságú variánsok is, amelyek más-más szituációkban képesek helytállni.

Sőt, még a legszélesebb körben ismert laminált padló is többféle modellben lelhető fel, így érdemes utánanézni, hogy mi a különbség közöttük és melyik lenne az ideális számunkra. Példának okáért, a laminált padló különféle vastagságokban készül, ami nagyban befolyásolja a minőséget és tartósságot.

Ugyanakkor, egyes változatok ütésállóságban és kopásállóságban is eltérhetnek, ami igen fontos szempont, mivel nem mindegy, hogy egy galériába vagy egy gyerekszobába szeretnénk padlót lerakni. Még az illesztési pontosság sem mindig egyforma, így ha nem nézzük meg alaposan, hogy mit vásárolunk meg, akkor érhetnek kellemetlen meglepetések a végeredményt illetően. A szín és a mintázat kiválasztását csak mindezek utánra ajánlott időzíteni, ugyanis laminált padló vásárlás során fontos tényezők ezek is, de az előzőekben említett szempontok elsőbbséget élveznek.