A kutya bolhairtó megelőzésként is jó

Kutya bolhairtó

Az egészséges kutyák is nagyon hamar elkaphatják a bolhát, és ha a tulajdonos azt veszi észre, hogy valami nincs rendben az ebbel, azonnal cselekedni kell.

A kutya bolhairtó jelenti a biztos megoldást, amelyik nem árt az állatnak, és megöli a bolhákat. A gazda jó, ha tudja, hogy például a bolhák jelenlétére utalhat, ha az eb hirtelen vakarózni kezd, nyugtalanabb és idegesebbé válik akkor, ha egy érzékenyebb helyen simogatja a gazdi. Fontos megjegyezni, ha az ember az észlelést követően nem kezd el azon nyomban foglalkozni a gonddal, akkor sajnos fennáll a veszélye annak, hogy a bolhák nagyon elszaporodnak.

Ekkor már nem csupán a kutyus van veszélyben, hanem a házban mindenki, ugyanis ezek a vérszívók sok helyen jól érzik magukat. A kutya bolhairtó ezért is jelenti a kezdeti, megbízható lépést. Tudni kell, hogy ezeket a parazitákat sokszor csak hosszú küzdelem árán tudja a gazda kiirtani. A kutya bolhairtó lehet spray, tabletta vagy épp nyakörv. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Ezeket figyelembe véve kell dönteni.