EU-s fizetés és az euró árfolyam

Euró árfolyam

Napjainkban egyre többen vállalnak munkát külföldön, főként a magasabb jövedelem elérésének okán. Amennyiben Európai Uniós tagországban szerzünk állást és havonta haza szeretnénk utalni a fizetésünkből, az éppen aktuális euró árfolyam egy meghatározó tényezővé válik számunkra.

A banki utalás költségei egy ilyen tranzakció során önmagukban is elég magasak, így komoly fejtörést okozhat a megfelelő, pénztárcabarát megoldás megtalálása. Ahány bank, annyi ajánlat. Körültekintően válasszunk partnert, hiszen rendszeres pénzmozgás esetén bizony nem mindegy, hogy mennyi levonással kell majd kalkulálnunk minden alkalommal.

A munkáltatótól érkező juttatás jóváíródhat forintos és eurós számlán egyaránt, attól függően, hogy melyikkel rendelkezünk, viszont az első esetben az átváltás költségeivel még pluszban számolnunk kell. Deviza számla esetében legalább ettől a költségtől megkímélhetjük magunkat. Amennyiben a kapott fizetést hazai pénznemben kívánjuk elkölteni, az euró árfolyam miatt a beváltás időpontját gondosan válasszuk meg.