Babarács az új jövevénynek

Babarács a játéktér lehatárolásához
Babarács a játéktér lehatárolásához

Egy új lakás berendezésekor nem feltétlenül fordít gondot arra a friss férj és feleség, hogy a berendezéseket aszerint válogassa meg, hogyha gyermekük születik, akkor biztonságban tudhassák őt a lakásban. Az új jövevénnyel a családban új biztonsági szabályok lépnek életbe.

A kisgyermek játékterének behatárolásához babarács felállítása javasolt, így kizárva azokat a veszélyeztető tényezőket, amelyek balesetet vagy sérülést okozhatnak a kicsinek. Többfajta babarács kapható a bababiztonsági szaküzletekben.

Kifeszíthető védőrács felszerelésével a szobák közötti átjárást lehet a legjobban szabályozni. A hálós vagy a harmonikaszerűen működő babarácsot olyan helyekre jó felszerelni, ahol csak időszakosan tartózkodik a gyermek.

A mobil, több elemből összeilleszthető babarács használható úgy is, hogy kis helyre korlátozza a gyermek mozgását, de úgy is, hogy a lakásban fokozottan veszélyes részeket el lehet keríteni vele, így megvédve őket a véletlen balesetektől. A babarács egy hosszabb nyaralás alkalmával is segít a kicsik biztonságának fenntartásában.