Az csillagjegyek kialakulása és tulajdonságai

A csillagjegyek története érdekes
A csillagjegyek története érdekes

Az asztrológia egy olyan tudományág, amelynek alapjai olyan régre nyúlnak vissza, amelyet bátran nevezhetünk történelem előtti időknek, hiszen jóval az írás megjelenése előtti korról beszélünk. Az embert elbűvölte az, amit az égen lát, így természetfeletti erővel látták el úgy a napot, mint a holdat és a csillagokat, ilyen módon alakultak ki a csillagjegyek is. Még ma is szívesen fürkésszük az eget, a rengeteg érdekes csillagot látván, ez ugyanígy volt a régi emberrel is, a személyes tapasztalatokkal próbálta párosítani a különböző csillagképeket, ilyen módon jöhettek létre a csillagjegyek is.

 

Az asztrológiával foglalkozók és az ebben hívők szerint az ember már előre meghatározott feltételek között jön a világra és ezek a csillagképek befolyással vannak az egész életére, sőt a tulajdonságokat is ezek határozzák meg. A jellem az, ami befolyásolja és kialakítja az élet alakulását, a fejlődést, ezt pedig a különböző csillagállások határozzák meg. A horoszkópokat az alapján olvashatjuk el, hogy ki milyen csillagjegyben született, ez az, ami meghatározza az ilyen típusú előrejelzések elkészítését.

 

Természetesen valódi szaktudás kell hozzá, hiszen ismerni kell a különböző bolygók és csillagok állását, emellett pedig az egymásra gyakorolt múlt-, jelen és jövőbeli hatásaikat is pontosan kell ismerni ezen a területen azoknak, akik komolyan foglalkoznak vele. Érdekesség, hogy mennyire sok a hasonlóság némely esetben azok között, akik ugyanabban a csillagjegyben születtek rövid idő eltéréssel, azonban az életútban kialakuló különbségek is rendkívül érdekesek.