Alacsony víztiszta ponyva árak és a praktikus felhasználási lehetőségek

A víztiszta ponyva árak lehetővé teszik a teraszok téliesítését
A víztiszta ponyva árak lehetővé teszik a teraszok téliesítését

A ponyva anyagok közül talán az átlátszó, víztiszta ponyva iránt van a legnagyobb kereslet a szaküzletekben, vagy legalábbis ott van ez is az élvonalban. Valószínűleg a kedvező víztiszta ponyva árak és a sokrétű felhasználási lehetősége teszi ilyen népszerűvé ezt az anyagot. Mivel tökéletesen átereszti a fényt, éppen, mint az üveg, gyakran használják a rendezvénysátrak fénybeeresztő nyílásainak befedésére. Így a fény átmegy, de a szél vagy az eső nem zavarja meg a sátorban zajló eseményt.

Igen könnyen összedolgozható más ponyvaanyagokkal, így nem okoz gondot a megmunkálása. De nem csak ilyen kis rések befedésére használják az átlátszó ponyvát. Gyakran egész teraszok befedését ilyen anyaggal végzik. Így a terasz világos lesz, viszont védve van az időjárás viszontagságaitól. Mivel hőszigetelő képessége is van a ponyvának, alkalmas a teraszok téliesítésére is, így az enyhébb téli napokon is kiülhetünk a világos, kellemes hőmérsékletű teraszra.

Az üveggel ellentétben ez az anyag nem sérül olyan könnyen, és az alacsonyabb átlátszó ponyva árak is előnyösebbé teszik ezt a nagyobb felületek befedésére. Ahol még gyakran találkozhatunk ilyen anyaggal, az a kerti medencék felülete. A medence vize nagyon hamar beszennyeződhet, ha nem fordítunk rá elég figyelmet, és a takarítása nem egyszerű folyamat. Mivel a víztiszta ponyva árak nem túl nagyok és a beszerzésük is igen egyszerű, ezért gazdaságos megoldás ezt használni a kerti medence vizének védelmébe.

Már csak azért is, mert nem csak a szennyeződésektől véd, hanem a víz lehűlését is gátolja. Sőt mivel átengedi a napfényt, nappal a gyorsabb felmelegedést is segíti. Ez csak néhány gyakoribb felhasználási lehetősége az átlátszó ponyvának, igazából, még rengeteg praktikus dologra lehet alkalmazni ezt az anyagot. A víztiszta ponyva árak alakulásban döntő szerepe van az anyag vastagságának és minőségének is. Nem biztos, hogy mindig a legvastagabb, legerősebb ponyvára van szükségünk, ezért kérjünk bátran tanácsot vásárlás előtt, hogy pénzt takarítsunk meg.