A Thule hólánc könnyen felszerelhető

Thule hólánc
Thule hólánc

A téli vezetést nagyban megnehezítheti a hó és a jég. Ilyen időben ugyanis a gumiabroncsok nem tapadnak jól és a vonóerejük is csökken. Ez azonban megelőzhető a Thule hólánc felszerelésével.

A szerkezet segít a tapadásban és a vonóerőt is növeli, így a havas, jeges utakon megfelelően lehet haladni a járművel. Ezáltal biztonságosabbá tehető a közlekedés, de attól még fokozott óvatossággal kell vezetni ilyen körülmények között.

A mostani időjárási körülmények elég kiszámíthatatlanok és ősz végétől tavaszig, bármikor megérkezhet váratlanul egy nagyobb havazás. Ezért, ha ilyenkor autóba ülünk, jó ha van a nálunk egy Thule hólánc is, amikor elindulunk, főleg amikor hosszabb útra készülünk.

Ugyanis nagyon kellemetlen lehet, ha órákat kell várni az úton a nagy hóban, amíg letakarítják azt. A Thule hólánc segítéségével ilyenkor biztonságos helyre húzódhatunk, amíg javulnak a körülmények. Ezek a hóláncok úgy lettek kialakítva, hogy könnyen fel lehessen szerelni a jármű kerekeire. Ezért senkinek sem jelenthet olyan nagy problémát a Thule hólánc felhelyezése.