A repülőjegy árát befolyásoló tényezők

Repülőjegy
Repülőjegy

A repjegyek árai változóak, számtalan tényező befolyásolja, de leginkább az, ha turista, business vagy első osztályra szeretnénk váltani. A repulojegy.hu portálon mindegyiket meg tudjuk nézni, a hozzátartozó illetékekkel. A különbség a kiszolgálást nem sérti, a kedvezmények felől kell érdeklődni.

Az alacsonyabb áron kapható jegyekhez feltételeket szoktak kötni. A járat telítődésével a jegyek is egyre drágábbak lesznek. Először mindig az olcsóbb repülőjegy szokott elfogyni, éppen ezért érdemes mindig hónapokkal hamarabb igényelni az utazási szándékunkat. Szezonális jegyeket sokkal olcsóbban lehet megvásárolni. Csecsemő- és gyermekkedvezmények miatt, ugyancsak felárba lehet hozzájutni a repülőjegyhez. A repülőjegy ára tartalmazza a poggyászra vonatkozó illetékeket.

A súlykeret nemcsak úticélonként, de légitársaságokként is változó. Felár ellenében lehetőségünk van túlsúly feladására is, ami 4-5 Euro között mozog kg-ként. A gyógyszereket mindig tegye a kézipoggyászba, mert a check-in során a poggyásza elvesződik. A bőröndre mindig rá kell írni az utas nevét, címét, hogy az esetleges elkallódásoknál azonnal be lehessen azonosítani a csomagot.

Törékeny árut soha nem szabad beletenni, hiszen nem mindig bánnak figyelmesen a csomagokkal. Ha azt vesszük észre, hogy valami megsérült volna az utazás során, akkor azonnal jelezze az légitársaság felé, vegye fel jegyzőkönyvbe és kártérítésben lesz része. Ugyanez a helyzet, ha nem érkezik meg a csomagunk a célállomásra. Érdemes még indulás előtt befóliázni, így kizárva a lopás lehetőségét is.