A kávé az ébredés nélkülözhetetlen kelléke

Kávé
Kávé

A reggeli ébredés sokak számára nem egyszerű feladat. Ilyenkor még szívesen maradnánk a puha paplan alatt, de a fontos teendőink miatt nem engedhetjük meg ezt a luxust. Ilyenkor csak egy jó erős kávé segíthet a felébredésben.

Ez az ital ugyanis élénkítő hatású, amit többnyire a magas koffeintartalomnak köszönhetünk. A koffein értágító hatással rendelkezik, ami serkenti az agyi vérkeringést, így gyorsabban felfrissülünk és magunkhoz térünk ébredés után.

Egy csésze kávé a reggeli mellett elég energiát ad ahhoz, hogy elvégezhessük a napi feladatainkat. Persze egy idő után a szervezet hozzászokik ehhez és akkor már szükséges lehet emelni a napi adagot. Azonban ezzel vigyázni kell, ugyanis a koffein káros is lehet, egy bizonyos mennyiség után.

A szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek pedig végképp óvatosan kell bánni a kávé fogyasztásával. Számukra a koffeinmentes változat nyújthat megoldást, ami csökkentett koffeintartalma miatt, kevésbé emeli meg a vérnyomást, íze viszont nagyon hasonlít a hagyományosra.