A Kadarka ellenáló fajta

A bőtermő és zamatos kadarka
A bőtermő és zamatos kadarka

Amikor egy új szőlőültetvényt akarunk telepíteni, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtát választunk. Első lépésben érdemes meghatároznunk, hogy milyen bort akarunk készíteni belőle. Amennyiben a vörös a kedvencünk és még nagyon kezdők vagyunk, a Kadarka egy igazán jó választás lehet a számunkra. A kitámasztására szánt oszlopokat is megspórolhatjuk, mert nagyon erőteljesen képes megtartani magát, ezért gyakran gyalogművelésben szokták termeszteni.

A Kadarka másik remek tulajdonsága, hogy a tápanyagban szegény talajokon is igen gyorsan növekszik, így nem kell tartanunk attól, hogy nem lesz termésünk. Természetesen az igazán minőségi terméshez szükség van olyan alapanyagokra, ami ízletessé teszik a gyümölcsöt.

A kezdők egyik nagy problémája lehet a locsolás megoldása, szerencsére ezzel sem kell nagyon törődni, mert a Kadarka jól tűri a vízhiányt. Ahhoz, hogy igazán érett és édes gyümölcsöt tudjunk szüretelni, szükséges volna minél tovább kint tartani, de sajnos a korai fagyok ebbe beleszólhatnak, ezért jobb még időben leszüretelni.