Tételes szélvédő árak tájékoztatásként

Szélvédő árak
Szélvédő árak

A gépkocsikat napjainkban olyan alkatrészekből alkotják meg, amelyek az autógyárakban készülnek. Az alkatrészeket külön-külön tendereztetés alapján vásárolják meg a gyártóktól. Az autókhoz tartozó szélvédő árak attól függően változnak, hogy rendelkezik Casco biztosítással vagy sem. Ha igen, akkor teljesen nyugodt lehet, hiszen a biztosító minden felmerülő költséget, akár egy teljesen új ablaküveget is kifizet. Azonban, ha nincs megfelelő kiterjedésű biztosítása, akkor sajnálatos módon Önnek kell állnia a csere, illetve a teljesen új gyári üveg költségeit.

Fedezet hiányában bizony egy új szélvédő igen borsos összeget emészthet fel. Az autóüveg árak alakulása évről-évre változik, hiszen a gyártók néha emelnek a szélvédő árak mértékén, néha pedig csökkentik azokat. A régebbi típusú üvegek ára csökkenő tendenciát mutat, míg az újabb típusú változatoké növekvőt. Az autóüvegek és a szélvédők közel 70 %-át a piacvezető, eredeti alkatrész gyártók teszik ki.

A szélvédő árak tételesen is meghatározhatók. Például, 1989-től gyártott 4/5 ajtós Suzuki Swift komplett szélvédő cseréje 14 900 forint környékén alakul. Az ár a következőképpen jön létre. A szélvédő ára 9900 forint. Ehhez hozzájön az 5000 forintos munkadíj. A cserénél nem szokták felszámolni az alapanyagnak az árát. A szélvédő árak alakulása, az 1998 után gyártott Volkswagen esetén már elérhetik a 22 900 forintot. A költséget úgy kell számolni, hogy az új szélvédő ára 15 900 forint, amihez kell még számolni a 7000 forintos szerelési költséget is.

Egy új autóüveg hazánkban általában a Pilkingtontól, vagy a Saint Gobain Sekurit Autover vállalkozásától kerül eladásra. A piacon megtalálható termékek gyári minőségben készülnek, amelyek beépítése egyszerűen és szakemberekkel történik. Az autouvegek.hu weboldal szakembereinek az a tapasztalata, hogy mindkét gyártó nagy sikert ért el a portékák forgalmazása terén. A szélvédő árak Casco biztosítás fejében ingyenesen érhetőek el minden autós számára. Az autouvegek.hu áruház csakis magas minőségű termékeket forgalmaz.