Mikor jön el a feltámadás?

Feltámadás
Feltámadás

Az iszlám kezdeti időszakában foglalkoztatta az arabokat, hogy mikor jön el a Végső óra. A hitetlenkedők kételkedtek abban, hogy a Végső óra mikor jön el, azonban a Korán tanításai felszólítanak arra, hogy ne kételkedjenek az emberek. A Végső óra eljövetelét kizárólag Allah tudja, így a Korán nem ad lehetőséget a kételkedésre. A feltámadás a köztes létben érkezik majd el.

A köztes lét a sírban következik be, miután a lélek elhagyja a testet. A Végső óra kisebb jelek után érkezik, ami nem közvetlenül a Végítélet napja előtt történnek, azonban felkészítik az embereket az utolsó órára.

A feltámadás és a végítélet napja közel vannak egymáshoz, ezért fel kell készülni és jót kell cselekedni a mindennapok folyamán. A Koránban számos tanítás olvasható, amelyek a Végső óra és a feltámadás napjáról szólnak. A tanítások magyar nyelven is elérhetőek a honlapon, ahol magyarázatok is találhatóak a Korán idézeteihez. A honlapon részletes leírások olvashatóak a Végső óra pillanatairól, majd a feltámadásról is.