Miből áll az mdf felületkezelés?

Mdf felületkezelés előtt, és után
Mdf felületkezelés előtt, és után

Egyre többen döntenek úgy, hogy a drága bútorok megvásárlása helyett elkészítik saját maguk a megfelelő konyhai berendezéseiket. Egy polc összeszerelése nem olyan nehéz feladat, ha megvan hozzá az alapanyag és a szükséges szerszámkészlet.

Az mdf lapok nagyon népszerűek, hiszen könnyű velük dolgozni, és az áruk is megfizethető. Az egyetlen gond, hogy az mdf felületkezelés nem a legegyszerűbb feladat, még a profi asztalosoknak is sokszor meggyűlik a bajuk vele. Az mdf lapok tulajdonképpen farost és gyanta nagy nyomáson és hőmérsékleten történő összepréselésével készülnek.

Ezért szerkezetük porózus, felületükön apró egyenetlenség található. Ahhoz, hogy ezeket a lapokat szépen le lehessen festeni, először kezelni kell. Az mdf felületkezelés első lépése a csiszolás. A felületet szép egyenletesre kell csiszolni, mielőtt a festéket felvinnénk rá.

Ugyanakkor mivel nagyon porózus, nem használható víz alapú festék, mert azt beszívná, ezért akril alapú festéket használnak. Az mdf felületkezelés során ez az a mozzanat, amikor szakemberek segítségét kell igénybe venni. Hiszen a festéshez festékszóró szükséges, ami nincs mindenkinek otthon.