Kínai horoszkóp : 2013, a Kígyó éve

A kínai horoszkóp szerint a Kígyó évét írjuk 2013-ban
A kínai horoszkóp szerint a Kígyó évét írjuk 2013-ban

Az asztrológia és az ezotéria iránt érdeklődők számára valószínűleg nem kell bemutatni a kínai horoszkópot. Azok számára azonban, akik nem mozognak olyan otthonosan ezen a területen, érdekes megközelítéseket vet fel a kínai horoszkóp, mely szerint a különféle állatjegyek holdévenként váltják egymást, és – egyéb horoszkóp típusokhoz hasonlóan – a születésünk idején uralkodó állatjegyre vonatkozó tulajdonságok jellemeznek bennünket, és határozzák meg kínai horoszkópunkat.

A kínai újév 2013. február tizedikével vette kezdetét, ezúttal a Kígyó éveként. A 12 ismert állatjegyhez tartozók sorsa és jelleme tehát ennek megfelelően alakul majd. Könnyelműség lenne azonban kijelenteni, hogy a kínai horoszkóp kizárólag az állatjegyekre épít, hiszen a rendszer némileg bonyolultabb. A kínai asztrológia ugyanis 60 éves ciklusokra osztja magát az időt, és ezen belül jutnak szerephez minden évben az Égi Törzsek, és a Földi Ágak, valamint velük összefüggésben az állatjegyek is.

A kínai horoszkóp legendája szerint úgy jött létre a ma is használatos 12 állatövi jegy, hogy Buddha egy napon maga elé kérette a Föld állatait, és a megjelent 12 érkezési sorrendje alapján nevezte el az éveket. Ha tehát mindeddig ismeretlen volt az Ön számára a kínai asztrológia és horoszkóp, akkor mindenképpen javasolt némileg utána olvasnia, hiszen könnyen lehet, hogy új nézőpontokat teremt majd, és segít eligazodni sorsának alakulását, valamint saját jellemvonásainak megismerését illetően. Népszerűsége nem véletlen egyre nagyobb.