Honlapkészítés okostelefonra is

Honlapkészítés okostelefonra!
Honlapkészítés okostelefonra!

Igazából ma már az a multi vagy kisvállalkozás, amelyik nem foglalkozik az internetes megjelenéssel, nyugodtan kijelenthetjük, nem is létezik. Ma már hiába van egy fizikálisan kialakított áruház, ha annak nincs honlapja, nem értékesít párhuzamosan az interneten, bizony könnyen feledésbe merülhet.

Jóllehet azonban az internetes megjelenés sem megy egyik napról a másikra. Egy honlap elkészülése sem jelent bombabiztos üzletet, ha nem felel meg bizonyos követelményeknek. Honlapkészítésnél, ha akarja a megrendelő, ha nem sajnos minden esetben bőven alá kell rendelni elképzeléseit a kereső követelményeinek. Legnagyobb keresőnk a Google, Magyarországon a népesség 95%-a a Google-t használja kereséshez, ha egy termék vagy egy téma érdekli.

Ez őrületes szám, így nem kétséges, hogy a honlap okostelefonra való optimalizálásában is érdemes a kereső követelményeit betartani. Ez hosszú távon szervesen hozzájárul ahhoz, hogy a honlap az első 10 találat között legyen. Amíg ez nem valósul meg, amíg a kereső nem találja érdemesnek a honlapot az organikus találati lista élére sorolni, rengeteg dolga van a felhasználónak. Ezek közül csak egy az, hogy olyan eszközökön is megjeleníthető honlapot készít, mint a hatalmas népszerűségnek örvendő okostelefonok, táblagépek, netbookok. Így adva lehetőséget azoknak is, akik ugyan csak opcionálisan használják ezeket az eszközöket, ám a tökéletesen megjeleníthető oldal lehetőséget ad a vásárlásra, a tájékozódásra minden különösebb gond nélkül bárhol, bármikor.

Ma a honlapkészítés tehát nem merül ki abban, hogy összedobunk egy oldalt, ami a felhasználói igényeket tartja első sorban szem előtt. Az igazán értékes honlap ma már felhasználó –és keresőbarát, az igazán értékes honlap könnyen kezelhető, nem tartalmaz semmi olyan fölösleget, ami a látogatót gátolná az információ, a termék vagy szolgáltatás megszerzésében. Az igazán értékes honlap tisztességesen és gördülékenyen tereli a látogatót a vásárlás felé, megtartja az oldalon, olyan információkat nyújt, ami érdeklődésre adhat okot.

Ez természetesen nem egyszerű, egy otthon összerakott oldallal igazából nem is lehet ezeket a kritériumokat teljesíteni, ehhez leginkább olyan honlapkészítésben jártas szakembereket érdemes megkeresni, akik megtalálják az arany középutat a felhasználói és látogatói követelmény között.