Hajóvezetői tanfolyam kevesebb mint egy hét alatt

Öt napos hajóvezetői tanfolyam
Öt napos hajóvezetői tanfolyam

A vitorlázás egyre népszerűbb sportnak számít nálunk is. Ahhoz azonban, hogy valaki vitorlás hajót béreljen, szüksége van hajóvezetői engedélyre. Ez megszerezhető bárki számára, egy alig egyhetes hajóvezetői tanfolyam elvégzése során.

Erre azért van szükség, mert a hajózás során is vannak különböző szabályok, amelyeket be kell tartani. Valamint szükség van különböző ismeretekre ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni a nyílt tengeren. A hajóvezetői tanfolyam öt napot igényel.Ez idő alatt, a hajón, vitorlázás közben ismerkedhetnek meg a jelentkezők a felszerelésekkel, amelyek szükségesek a jármű irányításához valamint a tájékozódáshoz.

Továbbá megtanulhatják a különböző segélykérési módokat és a fényjelzések jelentését, amelyeket a világítótornyok bocsájtanak ki. A képzésen gyakorolhatják a vízből való mentést is, hiszen arra is bármikor szükség lehet.

A hajóvezetői tanfolyam bárki számára elvégezhető, aki betöltötte a tizenhatodik életévét. A képzés végén, sikeres vizsga esetén máris megkaphatják a jogosítványt, amellyel aztán már egyszerűen bérelhetnek vitorlásokat a Földközi-tenger több kikötőjében is.