Eladták a híres budapesti Intercontinental Hotelt!

Budapesti Intercontinental Hotel
Budapesti Intercontinental Hotel

Az ingatlanpiacon otthonosan mozgók számára valószínűleg nem újdonság a hír, hogy a budapesti Intercontinental Hotel-t eladták, megvásárlója pedig az Al Habtoor Group elnöke, Khalaf Al Habtoor. A cégről egyébként érdemes tudni, hogy az elmúlt években ezzel már második szállodájához jutott hozzá Budapesten, ugyanis a történelmi Le Méridien is  tulajdonában került a 2012-es év során.

Az Intercontinental eladása során a tranzakcióban a piacvezető nemzetközi jogi iroda, a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda  http://www.lakatoskoves.hu/en járt el, de szakemberei már a korábbiakban, az említett Le Méridien értékesítésekor is szerepet vállaltak az adásvételben. Nem ezek azonban az iroda egyedüli neves ügyletei, ugyanis jogi tanácsadója volt már olyan neves ingatlanpiaci szereplőknek, mint az Europa Capital, a Morgan Stanley Real Estate Fund, vagy éppen a Standard Life Investments.

Az Al Habtoor Group egyébként több nagy hotelt is felvásárolt az elmúlt időszakban, így hotel portfóliója bővült a Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah-val, de az Al Habtoor City beruházás is nevéhez köthető, mely nem kevesebb, mint 3 milliárd értékű.

A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi iroda egyékbént a legnagyobb létszámú ingatlanjogi csoporttal áll mindazok rendelkezésére, akik igazi profikra bíznák ügyeik intézését. Olyan további területeket is kiemeltént kezel az iroda, mint a fogyasztóvédelem, a befektetésvédelem, vagy a vitarendezés, de a jog egyéb területein is naprakész tudással, jelentős nemzetközi gyakorlattal és rugalmas megoldásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.