El sem hinnéd, hogy mennyi energiát termel a Nap

Naperőmű
Naperőmű

Sokat lehet hallani a környezetszennyezés káros hatásairól, az állítólagos globális felmelegedésről. Ennek okai mindenképp a környezetét kihasználó emberi tevékenységből erednek.

Valahogyan természetesnek kellene lennie, hogy a környezetünkre figyelünk, és nem használunk önmagunk és a bennünket körülvevő élőhely számára káros anyagokat. De mindannyian tudjuk, hogy a dolgok nem egészen ezek az elvek alapján zajlanak.

Pedig történhetne másként is, hiszen ha energiaforrásainkat a természet folyamatos energiát adó erejére alapoznánk, akkor sok folyamat lehetne tisztább és környezetbarát. Csak a gondolkodási pályát kellene megváltoztatni. Természetesen, a legtöbb energiatermelő folyamat az egyének feje fölött zajlik, és sokan élnek még abban a hitben, hogy egyéni szinten nincs mit tenni.

Ez teljesen téves elképzelés, hiszen ma már sok lehetőségünk van tenni valamit. A Nap energiatermelésre való használata szépen fokozatosan bekúszott a köztudatba. Ennek egyik oka a fosszilis tartalékokból származó nyersanyagok egyre magasabb ára.