Dual sim android – csak óvatosan!

Dual sim android

Mindenki örült annak, hogy végre eljött a mobilkommunikáció azon szintje, amikor két telefont hordozunk gyakorlatilag egy készülékben, amelyek olyan operációs rendszert futtatnak, aminek párja nincs a világon.

A hatalmas lelkesedés a dual sim android mobiltelefonok iránt töretlen, egyre több és több, újabbnál újabb modellek lepik el az európai piacot, és nem csodálkozhatunk azon sem, ha minden második ember dual sim android készüléket használ.

Az android operációs rendszer, a maga kismillió alkalmazásaival olyan teret nyit meg számunkra, amire eddig ember nem is gondolt volna. Ám most úgy tűnik, az android alkalmazásokkal csak óvatosan kell bánni!

Akár 5 évet is kaphat az Egyesült Államokban az a személy, aki illegálisan árul androidos alkalmazásokat.

Az amerikai hatóságok három weboldalt is letiltottak, amelyek a Google által kifejlesztett android operációs rendszerhez illegálisan megszerzett, jogvédett alkalmazásokat kínálnak. Ez volt az első alkalom, hogy a hatóságok beavatkoznak az android alkalmazások illegális terjesztésébe.

Hogy az ügy mennyire komoly, bizonyítja, hogy akik a letiltott weboldalakra érkeznek (applanet.net, az appbucket.net és a snappzmarket.com) azok az FBI üzeneteivel találkoznak, amelyben felhívják a figyelmet, hogy akik szerzői jogokkal élnek vissza, akár 5 év börtönbüntetéssel is számolhatnak.

Láthatjuk, hogy az android operációs rendszer, bár szabad forráskódú és bárki szabadon felhasználhatja, tovább fejlesztheti, azért bizonyos szerzői jogok megsértése miatt komoly büntetésre lehet számítani, egyelőre csak az Egyesült Államokban.