Az infrapanel a jövő fűtéstechnológiája

Infrapanel

A háztartások téli fűtésének biztosítása sokszor jelent nagy kihívást. A technológia fejlődését kevesen tudják követni és finanszírozni, ezért inkább a hagyományos rendszereket használják többen. Azonban a modern fűtésrendszerek között az infrapanel úttörőnek számít. Ez a rendszer egyedi módon, a napsugárzáshoz hasonlóan működik, amely által homogén fűtést biztosít.

Az elektromos árammal működő infrapanel úgy melegíti a környezetet, hogy ellentétben a hagyományos radiátorral, nem a levegőt fűti, tehát nem felfelé száll a hő és a por, hanem egységesen, az adott helyiségben lévő tárgyakat melegíti át és azok adják le a hőt a környezetnek.

Így az infrapanel akár a plafonra is telepíthető, de falon, sőt, padlófűtésként is alkalmazható, mert ugyanolyan hatásfokkal fűti ki a helyiséget. A technológia számos előnnyel jár. Nem száll a por és nincsenek hűvösebb, melegebb területek a szobában. Az előre programozható termosztát pedig állandó hőmérsékletet biztosít. Napelemmel kombinálva pedig lényegében ingyen fűthetünk.