Az asztrológia fontosabb jellemzői

Az asztrológia rendkívül érdekes
Az asztrológia rendkívül érdekes

Sokan hisznek abban, hogy a jövő vagy éppen a sors előre látható, és a jövő történéseit a hozzá értők meg is tudják határozni. Az asztrológia a sors meghatározása, amelyet a bolygók állásából egy adott eseményhez kötve írnak körül az ezzel foglalkozók. Tudományosan megközelítve a csillagászathoz tartozik, a napjainkban ismert csillagjóslást az áltudományok közé soroljuk, mivel nincsenek rá pontos bizonyítékok, hogy amit az asztrológusok állítanak egy-egy élethelyzet kialakulásáról, az úgy is van.

 

A csillagjóslás különböző szimbólumrendszereket használ fel, például a bolygókat, csillagokat veszi alapul. Az asztrológiának számos ágazatát ismerjük. Talán a legnépszerűbb a születésasztrológia, aminek az alapja lényegében a születés időpontjának és a bolygók állásának a kapcsolata. A szakemberek ezekből a részletekből próbálják megállapítani egy-egy ember különböző jellemvonásait. Az egyik gyorsan terjedő csillagjóslási ágazat a bulvárasztrológia, viszont ennek a valóságalapjára nem születtek bizonyítékok, így ezek megosztják az emberek véleményét.

 

Hazánkban is sok olyan műsor ismeretes, amelyekben a média alkalmazza ezeket a jóslási módszereket, viszont ezek általában csak a születési dátumokat használják fel, bár a különböző jóslások ennél sokkal komplexebbek. A tudósok megkérdőjelezik a csillagjóslás tudományos alapjait, ezért ha valaki elmerülne a témában, érdemes részletes kutatásokat is végeznie. Az asztrológia nagyon népszerű napjainkban is, viszont fontos, hogy az érdeklődő megbízható forrásokat válasszon alapul.