A lakásban lévő mérgező anyagok!

Lakásban lévő mérgező anyagok

Legtöbben azt gondoljuk, hogy a legnagyobb szennyeződés, amely a környezetünkben van a városokon lévő szmog amely elől tulajdonképpen el sem lehet rejtőzni.

A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy ez nem éppen így van, mert a lakásunkban is számos veszély leselkedik ránk. Elegendő becsukni az ajtót és az ablakokat és feltenni a tűzhelyre az étel főni és máris sokkal ártalmasabb levegőt szívunk be, mint azt az utcán tennénk. Mindez természetesen a jóval a megengedett érték fölött lévő szén-monoxidnak és nitrogén-dioxidnak köszönhető. Tehát a konyhánk levegője közel sem annyira egészséges, mint azt gondolnánk. Figyelni kell erre és a lehető legtöbbet szellőztetni, hogy ne okozhasson a szervezetünkben maradandó károsodást. Ezen kívül még számos veszélyforrás van a környezetünkben, mint a festékek, illatosítók, amelyek szintén károsak lehetnek az emberi szervezetre.

A legfontosabb lenne visszatérni a gyökereinkhez és előnyben részesíteni a természet közeli megoldásokat, termékeket, hogy a gyerekeink a lehető legélhetőbb környezetben nőhessenek majd fel. Természetesen nem kell pánikba esni ezen tények hallatán, csak kicsit elgondolkozni azokon a lehetőségeken amelyekkel élhetőbbé tudjuk tenni környezetünket!