A különböző csillagjegyek jellemzése – 1. rész

A csillagjegyek rendkívül érdekesek
A csillagjegyek rendkívül érdekesek

Az embereket már azelőtt is érdekelték a csillagok állásai, mielőtt tudták volna, hogy tulajdonképpen mi is egy csillag, ez a terület pedig folyamatosan fejlődött, ma is rengeteg követője van ennek a tudományágnak, amelyet asztrológiának nevezünk. A különböző csillagjegyeket az év egyik szakaszában látható csillagképekhez párosítjuk. A Bak jegye december 22-től január 20-ig tart, így ide tartoznak, akik az év elején, valamint a végén születnek. A legszívósabbnak tartják őket, nagy energia és életerő vannak jelen a Bak csillagjegy alatt születettekben, ők azok, akik mindent megtesznek azért, hogy elérhessék céljaikat.

 

A Bakot a Vízöntő követi, amely jegy január 21-től február 19-ig tart, az uralkodó bolygójuk az Uránusz, az elemük pedig a Levegő. Az empatikusság és a humánusság jellemző rájuk, mindig segítenek másokon, ha tudnak, úgy tartja az asztrológia tudománya. A Bakot a Halak jegye követi, amely csillagjai február 20–március 20 között állnak a megfelelő állásban, önzetlennek és romantikusnak tartják őket. Időrendben a Kos a következő, amely jegye március 21–április 20 között tart, elemük a Tűz, míg uralkodó bolygójuk a Mars, a jóindulat jellemző rájuk.

 

A következő a Bika, amelyik jegy április 21–május 21 között tart, a Föld eleme tartozik hozzájuk, bolygók tekintetében pedig a Vénusz, kitartóak és céltudatosak a Bika csillagjegy alatt születettek. Az Ikrek jegye május 22–június 21 között tart, összetett személyiségeknek tartják azokat, akik ebben az időszakban születtek, néha úgy érezhetik, mintha két személyiségük lenne.