A kínai asztrológia jegyei

A kínai asztrológia rendkívül érdekes
A kínai asztrológia rendkívül érdekes

A kínai asztrológia rendkívül érdekes, hiszen Sziddhátra herceg nevéhez köthető az állatövi jegyek kialakítása. A legenda szerint a herceg megvilágosodott, majd Buddha magához hívatta a Föld minden állatát azért, hogy megajándékozhassa bölcsességgel ezeket. Azonban Buddha meghívásával nem minden állat foglalkozott, hiszen ezek túlságosan a saját vágyaikkal voltak elfoglalva, ezek kielégítése közben pedig nem tartották fontosnak Buddhát, annak bölcsességet.

 

Végül a világ összes állata közül 12 vette a fáradtságot, hogy meglátogassa Buddhát, ő pedig az állatöv jegyeivel ajándékozta meg őket érkezésük sorrendjében. Ebben a legendában gyökerezik gyakorlatilag a kínai asztrológia. A pontos sorrend, amiben az állatok megérkeztek és ami a jelenlegi állatövi jegyek sorrendje is a következő: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, bárány, majom, kakas, kutya és disznó. A kínai asztrológia alapjait képezik ezen állatok jegyei, azonban érdemes azt is megjegyezni, hogy ezek a jegyek nem a csillagállásokon alapulnak, mint ahogyan az a nyugati asztrológiában figyelhető meg, hanem az adott személy születési évén.

 

A legfontosabb az, hogy minden évhez párosul egy állat, ezek a kapcsolatok rendkívül jelentősek, ezek ismétlődnek minden 12 évben. A kínai naptár nem a Nap évén alapul, ahogyan nyugaton, hanem a Hold évén, így természetesen a kettő nem esik egybe. Érdemes kutatni egy kicsit akkor, amikor valaki azt keresi, hogy melyik kínai jegyhez tartozik, főleg azoknak érdemes pontosabban figyelni az adatokra, akik december 21-22 után születtek.