A kínai állatövi jegyek jellemzői – 2. Rész

A kínai állatövi jegyek részletesebb megismerése
A kínai állatövi jegyek részletesebb megismerése

A kínai állatövi jegyek megfelelnek a nyugati kultúrák asztrológiájában fellelhető horoszkópoknak, természetesen teljesen másképp kell őket értelmezni, mivel nem ugyanazon időszakban tartanak. Ez annak köszönhető, hogy a kínaiak a Hold évéhez viszonyítják az állatövi jegyeket is, nyugatabbra pedig a csillagok állása, valamint a Föld a Nap körüli keringési idejét veszik alapul. A különböző állatövi jegyek egy évig tartanak, így könnyű kiszámolni mindenkinek, hogy pontosan melyik jegy alatt születtek, hiszen ezekből 12 darab van, így folyamatosan ismétlődnek 12 évente.

 

Rengetegen kíváncsiak arra, hogy a kínai horoszkóp szerint mik a rá igazán jellemző tulajdonságok. A sárkány az erő, valamint a hatalom jelképe Kínában, ugyanezek megtalálhatóak azokban is, akik a sárkány jegye alatt születtek. Ezekből a személyekből árad valamilyen varázslatosság, amellyel könnyedén rabul tudnak ejteni bárkit. Ők azok, akik hatalmas önbizalommal és akaraterővel rendelkeznek, így képesek mindig célba érni, elvégezni azt, amit elterveztek. A felelősségteljesség is fontos jellemző rájuk, így nőnek fel, de a munkahelyen is ugyanezzel a hozzáállással telik minden napjuk. Ez a típusú ember győzelemre született.

 

A következő állatövi jegy a kígyó, amely állat a nyugati világban leginkább a ravaszsággal, negatív tulajdonságokkal áll kapcsolatban, azonban a keleti kultúrákban erről egyáltalán nincs szó. Például Kínában a lelkesedés, a bölcsesség jele, így azok, akik ebben a jegyben születtek, felejtsék el a negatív tölteteket. Ezek a személyek vonzóak, nagy intelligenciával rendelkeznek, Kínában magát a kígyót is nagy becsben tartják.