A hifi kábel és a minőségi szintek

DAC ár
DAC ár

Az USB DAC esetében a szakemberek egyetértenek abban, hogy minél drágább az adott termék, annál jobb minőségű. Tehát, ha a DAC ár magas, akkor több, mint valószínű, hogy a nívója is kiemelkedő. Ezért is tanácsos mindig profibb produktum mellett dönteni, egy olyan márkától, amelyik mindig is a színvonalra hajtott.

Mindez azért is lényeges, mert a digitális jelátvitel rengeteg hibalehetőséggel járhat. Gondolni kell itt mondjuk a digitális jelkésésből eredő torzításra, amit a szakértők csak jitter néven emlegetnek. A minőségi USB DAC konverterek képesek hatékonyan csökkenteni a jitter mennyiségét.

Szóval, ha valaki egy adott kelléknél látja, hogy a DAC ár magas, akkor az azt is jelenti, hogy a tartozék csökkenteni tudja a zavaró torzítást. A fejlettebb típusok nemcsak szabványos PCM, hanem akár DSD digitális jelet vagy MQA folyamot is képesek natívan feldolgozni.

Persze azt is mindenkinek tudnia kell, hogy az DAC ár függ a fizikai paraméterektől is, akárcsak a mérettől, az alapanyagtól és attól is, hogy rendelkezik-e a termék potméterrel. Vásárlás előtt érdemes végig gondolni, hogy milyen eszközt szeretne csatlakoztatni a az ember a konverteréhez.

Egyes típusok utazáshoz is alkalmasak, mások távvezérlővel is használhatók, akár komplett hifi rendszerbe ágyazva. A kacsa-audio.hu webboltban számtalan kellék megvehető, akárcsak a házimoziknál szükséges hifi kábel. A vásárlásnál nem szabad elfelejteni, hogy az efféle vezetékek esetében a minőségi szintek pontosan úgy épülnek fel, akárcsak más audio kábeleknél.

A vezető anyaga és tisztasága, keresztmetszete, a geometria és még a szigetelés is olyan tulajdonságok, amelyeket alaposan szemügyre kell venni a hifi kábel beszerzésekor. Az tény, hogy az emberek ízlése eltérő, ezért nem biztos, hogy ugyanaz a kábel mindenkinek megfelel.

A hifi kábel választék meglehetősen széles, ezért nem mindig könnyű választani, ráadásul a fejlett technológiával készült termékek ára sem alacsony. Aki nem biztos a dolgában, az nyugodtan kérheti a szakemberek segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésre. Nem mellesleg a shopban a hifi kábel nem drága.