A csillagjegyek szerepe a mindennapokban

A csillagjegyek jelentőséggel bírnak
A csillagjegyek jelentőséggel bírnak

Rengetegen vannak, akik hisznek a különböző jóslatokban, esetleg babonákban is. A csillagjegyek rendszeres követése is népszerű és egyre több internetes oldalon jelennek meg napi, heti, vagy éppen havi leírások. A születési dátum és a csillagok állásának a kapcsolata dönti el azt, hogy ki milyen jegyű lesz majd. A csillagjegyekből sokan már azt is meghatározzák, hogy milyen lesz a heti anyagi helyzet, hogyan alakul a párkapcsolat, vagy éppen ki milyen egészségügyi állapotra számíthat egy meghatározott időpontban. Persze a tudomány megcáfolja ezeknek a jóslatoknak a hitelességét, éppen ezért az asztrológia az áltudományok csoportjába tartozik.

 

Aki ebben a témakörben többet is szeretne megtudni, érdemes a horoszkópok és a csillagjegyek mellett mélyebbre ásnia. Számos magyar szerző könyve megjelent már ebben a témakörben. Figyelemre méltó Rákos Péter számos írása, aki nem általánosítva közelíti meg a csillagjegyek kutatását. Tanulmányozza a gyermekekkel kapcsolatos asztrológiát, segít az önismeret megértésében. Könyveiben lényegében a már meglévő asztrológiai elméleteket dolgozza újra.

 

A hazai csillagjegyek megfigyelésében és kutatásában nem csak ő, számos szerző játszik fontos szerepet, akiknek a munkái segítenek megérteni ezt a néha bonyolultnak tűnő tudományágazatot. A horoszkóp népszerűségét annak köszönheti, hogy rengeteg ember alapozza mindennapjait azokra az előírásokra, amelyeket napi vagy heti rendszerességgel követ különböző internetes portálokon vagy az újságokban. A csillagjegyek megközelítése változó, hiszen minden asztrológus más és más tematika szerint kutatja ezeknek részleteit.