3D printer DIY – így alkossunk saját berendezést

A háromdimenziós technológia rajongói egyre inkább fordítanak hátat az asztali FDM nyomtatóknak. Ők szívesebben vásárolnak egy olcsó készletet és a semmiből építik meg a saját 3D printer DIY modelljüket. Ezek a készletek forradalmian csökkentették az árakat, számos kulcsfontosságú áttöréshez vezettek és minden eddiginél elérhetőbbé tették a háromdimenziós nyomtatást.

Ezeknek a 3D printer DIY csomagoknak az összeszerelése mindössze néhány percet vesz igénybe, de esetenként órákig vagy napokig is eltarthat. Árban, nyomtatási pontosságban és sebességben is nagyon eltérőek lehetnek. A legtöbb házilag készített nyomtató nyílt forráskódú is, ami azt jelenti, hogy a készítők engedélyével szabadon barkácsolható, fejleszthető és módosítható. Miért van erre szükség?

Mert a barkácsolást kedvelő 3D nyomtató tulajdonosok gyakran cserélik az alkatrészeket, például fúvókákat és extrudereket jobb minőségű alkatrészekre. A 3D printer DIY készlete mellett szól a remek ár is, valamint az, hogy könnyen összeszerelhető és egyszerűen kezelhető.